За нас

За нас

ЗА ФАКТОР ЕНЕРДЖИ

ФАКТОР ЕНЕРДЖИ: ПОЗНАВАНЕ НА МЕСТНИЯ ПАЗАР И МЕЖДУНАРОДЕН ОПИТ

Фактор Енерджи България е учредена като част от испанската Фактор Енергия С.А., първият независим енергиен търговец в Испания, след либерализацията на пазара през 1999 г. През последните години разширихме дейността си на пазари като Португалия и Мексико, радвайки се на доверието на хиляди клиенти по целия свят. Фактор Енерджи България има амбициозната цел да се утвърди като надежден доверен партньор на българските компании, прилагайки знанията и над 25- годишния опит на испанските си колеги. Дружеството е лицензиран доставчик на електроенергия и координатор на балансираща група в България.

НАШИТЕ ПАРТНЬОРИ

Христо Стоичков, бивш български и световен футболист, спечелил Златната топка за най-добър европейски футболист през 1994 г., носител, наред с други титли, на Европейската купа, Купата на европейските шампиони и две Суперкупи на Европа, както и на 4 последователни титли в лигата с ФК Барселона, достигнал до полуфиналите на Световното първенство по футбол същата година заедно с българския отбор.

Стоичков е световно известна фигура и защитник на каузата за борба с климатичните промени, а като играч на ФК Барселона се запознава с Емилио Раузау, който по това време е вицепрезидент на клуба, и с когото споделя идеята си за един по-устойчив свят. Неговата цел е да помогне на българските компании да растат и да осъществят енергийния преход, като по този начин стимулира местния бизнес, чрез създаване на нови работни места в страната.

Hristo Stoichkov

Emilio Rousaud Parés

Емилио Раузау Парес, испански предприемач с над 20 години опит на енергийния пазар. Завършва „Бизнес администрация“ в Политехническия университет на Каталуния и магистратура по „Данъчно консултиране и управление“ в Юридическия факултет на ESADE.

През 1999 г. основава Фактор Енергия С.А. с намерението да я превърне в една от алтернативите на пазара за продажба на електроенергия, природен газ и решения за енергийна ефективност за промишлени, малки и средни предприятия и пазара на жилищни имоти. Под негово ръководство компанията достига оборот от 645 милиона евро в Испания през финансовата 2021 г. и навлиза на пазарите на Мексико и Португалия, където към момента има над 160 000 клиента. Фактор Енергия дава тласък в развитието на сектора на независимите търговци на дребно като предлага максимална прозрачност на своите клиенти.

В периода 2015-2020 г. Раузау е член на Борда на директорите и Вицепрезидент на ФК Барселона, където се запознава с Христо Стоичков и двамата заедно стартират проекта Фактор Енерджи България за борба с климатичните промени в България.

ФАКТОР ЕНЕРДЖИ е основана с твърдия ангажимент да стане водеща компания в енергийния сектор в България, отличаваща се с отношението си към своите клиенти:
:

ПРЕФЕРЕНЦИАЛНО СПЕСТЯВАНЕ

Ние предлагаме партньорски условия в договорите си и оптимизирани сметки за ток, чрез конкурентни цени и максимална прозрачност.

ГЪВКАВОСТ, ЕФЕКТИВНОСТ И ГРИЖА

Персонално отношение от страна на нашия екип.

АНГАЖИМЕНТ

Към околната среда. Ангажиментът на ФАКТОР ЕНЕРДЖИ във възобновяемите енергийни източници е истински и искрен.

КЛИЕНТИ

Защита правата на клиентите. Безплатна услуга за правни консултации и управление на жалби до електроразпределителните дружества за всякакъв вид инциденти, свързани с качеството на електроснабдяването.

КОУЧИНГ И ОДИТИРАНЕ

Съдействие за подобряване на енергийната ефективност.

Свържете се с нас